Freddie McGregor (1956. június 27., Clarendon, Jamaica) jamaicai énekes, zenész, producer, többek között a Bobby Babylon című nóta előadója, Grammy-díjra jelölt muzsikus.

Hét évesen kezdett zenélni. 1963-ban Ernest Wilsonnal és Peter Austinnal megalapították a The Clarendonians zenekart és a Studio One-ban készítették a felvételeiket. Az 1970-es–80-as években Niney The Observer producerrel dolgozott együtt. Az 1980-as évek elején a „Bobby Babylon” című szaműval lett népszerű. Egyéb slágerei: „Big Ship”, „Push Comes To Shove”, „Just Don't Want To Be Lonely” és „I Was Born A Winner”; valamint számos korábbi reggae dal feldolgozása. Többek között Junjo Lawes, Linval Thompson és Gussie Clark producerekkel is dolgozott együtt. Saját stúdiójának neve a Big Ship Recording Studio, ahol számos művész producere volt, például Luciano és Mikey Spice. A Twelve Tribes of Israel rasztafári csoport tagja. Legutóbbi albuma a 2005-ben megjelent Comin' in Thoug.(Forrás: wikipedia)

A bejegyzés trackback címe:

https://reggaeklub.blog.hu/api/trackback/id/tr781593777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása