Beenie Man (szül. Anthony Moses Davis 1973. augusztus 22. Kingston, Jamaica), az egyik legnépszerűbb mai jamaicai reggae és dancehall zenész.

Beenie Mannek már nyolcévesen volt egy slágere, ezt követően pedig - mindössze tízéves korában, 1983-ban - kijött első kazettája, The Invincible Beenie Man: The Incredible Ten Year Old DJ Wonder címen. Igazán ismertté azonban csak a kilencvenes években vált, immár nagykorúan, gyakorlatilag a népszerű dancehall dj-vel, Bounty Killerrel való folytonos ellenségeskedése, legendás szócsatája miatt. Ezt követően megjelent első nagy slágere, a No Mama No Cry (Bob Marley után szabadon), azóta pedig szinte évente jönnek ki új lemezei. Napjainkban az egyik legsikeresebb reggae-dancehall előadónak számít, dolgozott már együtt Wyclef Jeannel és Janet Jacksonnal is. (Forrás: MR2)

A bejegyzés trackback címe:

https://reggaeklub.blog.hu/api/trackback/id/tr801654701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása