Dawn Penn (Dawn Pickering, 1952, Kingston, Jamaica) jamaicai reggae énekesnő.

Dawn Penn kétségtelenül Jamaica Reggae Királynője. 1994 nyarán jelent meg a "(No No No) You Don't Love Me" című albuma,mely mind az amerikai, mind az európai listák élén landolt.

A hatvanas évek elejétől Jamaica legnagyobb előadóival és producereivel dolgozott együtt, mint Johnny Nash, Prince Buster, Jackpot és sokan mások. Ebben az időben kezdett el dolgozni a legendás Clement "Sir Coxsone"Dodd-dal, kivel a No No No című slágerét is felvették. Ezt a nótát leginkább 1994-ben ismerhette meg a nagyvilág, mikor - hosszabb szünet után Jamaikába és a zenéléshez visszatérve - a Heartbeat Records-nál megjelent a (No No No) You Don't Love Me című albuma, mely a sok új szám mellett olyan klasszikus feldolgozásokat is tartalmaz, mint a "A Love I Can Feel" és a "The First Cut Is The Deepest". Manapság olyan hiphop és R'n'B előadók -mint Eve és Rihanna- is elkészítették a dalra saját verziójukat.1998-ban jelent meg Dawn Penn második albuma "Come Again" címmel a Trojan Records gondozásában.

A bejegyzés trackback címe:

https://reggaeklub.blog.hu/api/trackback/id/tr901674922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása