A soca főleg Trinidad&tobagón hódító irányzat, de Jamaikában is népszerű, főleg a karneváli időszakban. Gyors tempójú, kemény alapú zene, a calypso modern változata. Két fajtája ismert a ragga-soca és a chutney-soca. A ragga-soca énekbeszéd stílusában erősen a modern jamaikai dancehallra támaszkodik, míg a chutney-soca a soca őrült indiai származásúak zenéje, melynek refrénjeiben mindig a hindi énekek dominálnak.

A reggaeton egy egyedülálló változata a dancehallnak a spanyol Latin-Amerikából. Leginkább Puerto Ricoban és Panamában játsszák, de a '90-es évek óta Latin-Amerika egész területén népszerű.

Az alábbi medley-ben a klasszikus bam bam riddimmel dancehall vonallal indítunk, majd a reggaeton-on keresztül evezünk a soca és teljes felpörgésül egy kicsit a merengue vonalaira. Előadók: Mr. Vegas, Don Cheannez, Sean Paul, Daddy Yankee, Alborosie, Cutty Ranks, Peter Ram, Allison Hinds, Bunji Garlin, Mighty Calypso, Denise Belfon, Junior Killa, Amarfis, Bud Ramsey, Kevin Dubois, Shal Marshal

Selector emka-carnival-time by selector emka

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggaeklub.blog.hu/api/trackback/id/tr871746774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása