A Skatalites teremtette meg azt a műfajt, amit ma skaként ismerünk. Az alapítók közül Lloyd Knibb, Doreen Shaffer, Lester Sterling a mai napig a több, mint 40 éves(!) Skatalites tagja, de az igazi zenei agy a legendás Don Drummond, a harsonás volt. Az ő zseniális újrahangszerelései hozták meg a Skatalites számára a világhírt és a slágerlisták csúcsait, mindenekelőtt a Guns of Navarrone (valószínűleg az első felvétel, ami megörökítette a jellegzetes "csk-csk" csattogást, amiről a ska a nevét nyerte). Hamar elkövetkezett azonban a zenekar tragédiája: a sikert nehezen viselő Drummond egy koncert utáni dührohamában brutálisan agyonverte barátnőjét, és ez a Skatalites széthullásához vezetett. Persze maguk a zenészek (Drummond kivételével, aki 1969-ben meghalt egy elmegyógyintézetben) külön-külön tovább zenéltek. Aztán a nyolcvanas évek közepén, húsz év múltán a Skatalites, néhány alkalmi együtt-zenélés után újjáalakult, s azóta a zenekar diadalútja töretlen. (Az A38 honlapjáról merítve)

 
Linkek:

Guns of Navarrone, Ska, ska, ska, Rivers of BabylonSilver Dollar, Have a good time, James Bond, In the mood for ska (Lord Tanamoval)
 

Helyszín: Grand Canyon

A bejegyzés trackback címe:

https://reggaeklub.blog.hu/api/trackback/id/tr37952741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása