Az Irie Soundz Reggae és Dancehall klubban ez alkalommal a dubok világát vesszük egy kicsit erőteljesebb górcső alá - természetesen a reggae és dancehall nóták sem tűnnek el a repertoárról.

 

Előzetesben egy kicsit a dubról...

A dub egy létező szám változata volt kezdetben - ma már persze saját számokat író dub-zenekarok is vannak - amely keretében a hangszeresen előadott számokat rendszerint elektromos hangrendszereken dolgozták fel és extra visszhangot és ütős hangszereket adtak a zenéhez. A dub fő jellemzője az erős és mély basszus használata. Ehhez néha még kevernek egyéb hangeffekteket és zajokat, mint például madárcsicsergést, mennydörgést, vízcsobogást és a producerek utasításait is. Élő DJ tovább fokozhatja a hatást.

Akinek elsősorban big up a dubért:

Az április 15-i dub party flyere elérhető innen.

Helyszín: Grand Canyon, kezdés: 21.30, a belépés továbbra is ingyenes!

A bejegyzés trackback címe:

https://reggaeklub.blog.hu/api/trackback/id/tr511061360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása