Bam bam medley

2009.07.04. 13:44

A riddim egy dal instrumentális változata. Jamaicai patois nyelven a riddim annyit tesz: ritmus. A riddimek az instrumentális alapjai a reggae, a dub, a ragga, a dancehall, és néha a ragga-soca szerzeményeknek. A legtöbb esetben a riddim kifejezés a teljes háttérsávot, vagy a ritmusszekciót jelenti, de régebbi roots riddimek esetében a „riddim” egy kifejezett basszusdallamra és dobmintára vonatkozik. (forrás: wikipedia).

A Bam Bam riddim 1992-ben készült Sly&Robbie-naki köszönhetően. Ma már közel 100 ismert feldolgozás készült belőle. A legtöbb számot felsoroltató lista itt érhető el. A BamBam-ra készítetett medley az alábbi linkről tölthető le: http://data.hu/get/1538695/selectorEmka-BamBamMedley.mp3.html

A tracklist pedig az alábbi:

- Red Rat: Shelly Anne

- Shaggy&Ravon: Big up

- Admiral Bailey: Bam Bam

- Nard Ranks: Dem a Bleach

- Shabba Ranks: Murder she wrote

- Cutty Ranks: Who Say

- TOK: Shake your Bam Bam (Juice riddim lazításul!!!)

- Panhead: Punny Printer

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggaeklub.blog.hu/api/trackback/id/tr841226294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása