Shanty town riddim

2009.11.29. 12:39

A Shanty town Desmond Dekker & the Aces: 007 - Shanty town című nótája 1967-ben született. A dal egyértelműen James Bond ihletésű és az év nyári slágerének számított, amely Dekker számára a nemzetközi világhírt hozta meg. A dalt a rocksteady és a ska határmezsgyéjén írták, dalszövegében már egyértelműen a nyomor, a bűnözés, az igazi rudeboy téma jelenik meg:

 

Oh oh seven
Oh oh seven
At ocean eleven
An' now rudeboys 'ave a wail
'cause them out of jail
Rudeboys cannot fail
'cause them must get bail

Dem a loot, dem a shoot, dem a wail (a shanty town)
Dem a loot, dem a shoot, dem a wail (a shanty town)
An' rudeboys out on probation (a shanty town)
An' rudeboy bomb up de town (a shanty town)
De policeman get taller (a shanty town)
De soldier get longer (a shanty town)
De rudeboys a weep an' a wail (a shanty town)

A Shanty town (aka Double 'O' Seven) riddim Leslie Kong producerkedése alatt született. Szinte lehetetlen számba venni az összes feldolgozását, de néhány kiemelkedő közülük: Gentleman:"Rumours", "The Wiff" Daddy Rings-től, Anthony B': "Time For The Love", Luciano: "Love & Devotion" , Turbulence: "Ethiopia Awakes" , Sizzla: "Can't Keep Us Down", Jah Mason: "Too Much Youth Dying".

A bejegyzés trackback címe:

https://reggaeklub.blog.hu/api/trackback/id/tr781560557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása