Medley-k szólnak oldalról...

2010.02.02. 14:15

Oldalról ezúttal a saját medley-k szólnak, többségében új és régi danchall irányzatból. Sajnos nem véletlenszerű a lejátszás, de bármikor át lehet állni másik muzsikára, sőt a szimpatikus egyvelegek letölthetők a lejátszó alatti selector emka, vagy dancehall linkre kattintva (gyorsabban is, mint a data.hu oldaláról...).

A lista és a főbb jellemzők pedig alább:

- Sleng teng cola: az Irie maffia Bacardi Cola c. nótája középen, a körülölelő nóták pedig modern, mai dancehall muzsikák. A medley-t a londoni dancehall.co.uk facebook page is átvette!

- Irie new year part one: Igazi dancehall medley némi soca és ska ritmusokkal, no meg Benny Hill-lel fűszerezve... :) Shaggy, Sean Paul, Cecile, Tony Matterhon és Beenie Man és a többek között calambria, dutchie pot, up close riddim rajongóknak kötelező

- Irie new year part two: modern, akár már popnak is mondható dancehall Shaggy, Damian Marley, Ziggy Marley előadásában, de Irie Maffia és CopyCon is felbukkan benne...

- Bad gyal selecta!: eddigi legpörgősebb dancehall medley-m, amiben a német dancehall éra jeles képviselői mellett többek között Tony Matterhorn, Mr. Vegas, Lady Saw, Cecile, Beenie Man, Elephant man és Sean Paul is "megszólal". Aki ülve tud maradni ezekre a nótákra, az nem szereti a dancehall-t. A medley-t a londoni dancehall.co.uk facebook page is átvette!

- Yuh nuh fi ready: a lágy roots reggaetől az old skool reggaen át a dancehallig evezünk, Jah Cure, Gentleman, Sister Nancy stb. - szóval ha yuh nuh ready?

- Absolute medley: egy igazi egyveleg a nagy kedvencekből a fenéktekerős dancehalloktól némi ragga felhangokon át az irie reggae-ig. Lady Saw, Tanya Stephens, Damian Marley, Irie maffia etc. 

- Bam Bam medley: A Bam Bam riddim 1992-ben készült Sly&Robbie-naki köszönhetően. Ma már közel 100 ismert feldolgozás készült belőle, melyből 8 alább hallgatható meg.

- Shake Sista: igazi pörgős dancehall egyveleg, amelyben Sean Paultól Buju Bantonig a legismertebb riddimek kaptak helyet, s Lady Saw: If I was a rich girl feldolgozása is hallható.

A bejegyzés trackback címe:

https://reggaeklub.blog.hu/api/trackback/id/tr101722640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása