Jamaikai rumos csirke
2009.12.23. 12:22
Hozzávalók:
- 1 friss csirke
- 3 evőkanál rum
- 3 evőkanál szójaszósz
- 3 evőkanál citromlé
- 1/2 csésze olaj
- 1/2 teáskanál só
- késhegynyi feketebors
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
Mossuk meg a csirkét, vágjuk négy részre és szárítsuk le róla a nedvességet.
Egy kis edényben lassan melegítsük össze a rumot, a szójaszószt és a citromlét. Tegyük a csirkedarabokat egy edénybe és öntsük rá a rumos szószt. 2 órán keresztül, szobahőmérsékleten pácoljuk a húst, közben néhányszor forgassuk meg.
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Vegyük ki a húsdarabokat a pácléből, itassuk le róluk a nedvességet. Sózzuk, borsozzuk, és forgassuk lisztbe.
Melegítsük fel az olajat egy magas edényben, és 5 perc alatt süssük barnára a húsokat, minden oldalon. Ezután tegyük tűzálló edénybe.
Öntsük a páclét a húsra, és lefedve 15 percig süssük a sütőben. Ezután vegyük le a fedőt, és kb. 150 °C-on további 10 percig süssük.
Rizs és saláta illik hozzá.
(Forrás: http://vilagkonyha.blog.info.hu)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.