Ezen a héten az Irie Soundz Reggae&Dancehall Klub egy kicsit átalakul és átvándorol. Az átvonulás célállomása a Sörpince lesz, a dátum is más: szerdáról szombatra ugrunk át, az átalakulás pedig részben átmenekítés, hogy a dancehall, reggae, ska kultúrát új közegben, mélyebben is megmutassuk, megszeretessük (emiatt más műfajok is várhatók...).

Tehát ezen a héten hármat egy csapásra ejtünk meg, ráadásul a riddimekből is triplázunk. Hot wuk, drop leaf, superior, scoobay, sleng teng, taxi, doctor's darling - hogy csak néhány nagyobb kedvencet említsünk. A riddimekről már ejtettünk pár szót a blog oldalán, de ismétlésül ím' a definíció:

A riddim egy dal instrumentális változata. Jamaicai patois nyelven a riddim annyit tesz: ritmus. A riddimek az instrumentális alapjai a reggae, a dub, a ragga, a dancehall, és néha a ragga-soca szerzeményeknek. A legtöbb esetben a riddim kifejezés a teljes háttérsávot, vagy a ritmusszekciót jelenti, de régebbi roots riddimek esetében a „riddim” egy kifejezett basszusdallamra és dobmintára vonatkozik. (forrás: wikipedia).

További infók: dancehall, illetve a bam bam riddim kapcsán.

Helyszín: Sörpince, kezdés: 2009. nov. 10. (szombat) 22h (meccs-nézőktől függően hangosodunk majd...)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggaeklub.blog.hu/api/trackback/id/tr901497008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása